
Recepten week 5
Jaja! De laatste week vol met lekkere recepten! Geniet ervan!
We helpen je een handje op weg met de avondmaaltijden, de recepten van week 5 vind je op deze pagina! Wat kan je daarnaast nog doen? Je moet natuurlijk overdag ook eten! Dus zorg ervoor dat je die boodschappen ook in huis haalt (tip: doe 1 keer per week boodschappen, dan zijn de verleidingen het kleinst). Ga er dus even voor zitten en plan wat je deze week overdag gaat eten. Met deze download word je een handje op weg geholpen!
Wij hebben in ieder geval alvast de boodschappen voor de warme maaltijden voor je op een rij gezet:
Maandag: Couscoussalade met tonijn

En zo doe je het:
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit. Breng de bouillon met de helft van het citroenrasp aan de kook en schenk over de couscous. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken. Besprenkel de avocado met citroensap.
- Doe de blaadjes munt met de rest van het citroensap, olie, 1 el van de gewelde couscous en het water in de keukenmachine. Pureer het geheel tot een saus en breng op smaak met peper en zout.
- Stoom de groenten volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep de couscous om met 1/3 van de groene saus en schep de stoomgroenten om met 1/3 van de groene saus.
- Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en gril de tonijn in 2-3 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi de tonijn met peper en zout en snijd de vis in plakken. Tip: snijdt de tonijn direct in de pan in stukjes, anders gaart deze te ver door!
- Verdeel de couscous en de stoomgroenten over de borden en leg er de plakken avocado en tonijn op. Besprenkel met de rest van de groene saus en strooi er wat citroenrasp over.
Voor twee personen
Ingrediënten
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 480 kcal
Eiwitten: 25 g
Koolhydraten: 45 g
Vetten: 20 g
Waarvan verzadigd: 3 g
Dinsdag: Preirisotto met geitenkaas

En zo doe je het:
- Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
- Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.
Voor twee personen
Ingrediënten
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 513 kcal
Eiwitten: 14 g
Koolhydraten: 67 g
Vetten: 20 g
Waarvan verzadigd: 8 g
Woensdag: Rijstnoedels met garnalen

En zo doe je het:
- Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.
- Voeg daarna de noedels in het kokende water en laat deze voor ongeveer 10 minuten op laag vuur doorkoken. (afhankelijk van welke soort noedels je gebruikt.)
- Snij de snijbonen in kleine stukjes van ongeveer 2 cm. Kook deze ook in een laagje water (en boter naar wens) totdat ze beetgaar zijn. (Kook ze niet te lang zodat ze nog lekker knapperig zijn).
- Pers de knoflook en snij de tomaten in kleine blokjes.
- Bak nu de wokgarnalen met de knoflook op middelhoog vuur en 5 minuten later kun je de tomatenblokjes er ook aan toe voegen.
- Bak ze kort totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zeezout.
- Zijn de noedels klaar, spoel ze dan af met lauw water. Breng ze op smaak met wat olijfolie en wat zeezout en meng deze met de snijbonen en een handje grof gesneden muntblaadjes.
- Zijn de garnalen klaar dan kunnen ze in een kom. Meng deze nog met een scheutje olijfolie, de sojasaus en klein scheutje citroensap.
- De noedels kunnen nu verdeeld worden op de borden. Daarna kan de garnalenmix er ook boven op.
- Strooi er nog wat grofgesneden muntblaadjes overheen en klaar is je gerecht.
Voor twee personen
Ingrediënten
- 3 handjes gepelde wok garnalen (ongekookt)
- 150 gram brede rijstnoedels
- snijbonen
- 2 grote tomaten
- 2 teentjes knoflook
- verse muntblaadjes
- sojasaus
- olijfolie
- een scheutje verse citroensap
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 350 kcal
Eiwitten: 9,2 g
Koolhydraten: 61 g
Vetten: 6 g
Waarvan verzadigd: 1 g
Donderdag: Groene Curry

En zo doe je het:
- Maak de zilvervliesrijst volgens aanwijzing op de verpakking
- Fruit de knoflook en doe daar de currypasta bij en bak 2 min mee. Doe de runderreepjes erbij en bak kort aan.
- Blus af met de kokosmelk en voeg de bouillon toe.
- Voeg de sperziebonen toe en eventueel wat rode peper en laat 5-10 min inkoken
- Doe op het laatst de taugé erbij.
Voor twee personen
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 1 teentje knoflook
- 100 gram taugé
- 150 gram zilvervliesrijst
- 150 gram runderreepjes*
- 75 ml bouillon
- 100 ml kokosmelk light
- 50 gram groene curry pasta
*Voor de vegetariërs 150 gram kipstuckjes
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 480 kcal
Eiwitten: 28g
Koolhydraten: 63 g
Vetten: 12 g
Waarvan verzadigd: 7 g
Vrijdag: Courgette carbonara

En zo doe je het:
1. Maak de courgette spaghetti volgens aanwijzing van de verpakking (let op laat het heel goed uitlekken, anders wordt het geheel te waterig).
2. Bak de baconreepjes/ vegetarische spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 4-5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
3. Klop de eieren los met de crème fraiche, met zout en peper
4. Meng door de courgette spaghetti het mengsel toe. Roer tot het ei licht stolt.
5. Meng de geraspte kaas, het spek erdoor. Bestrooi met zwarte peper. Eetsmakelijk!
Voor twee personen
Ingrediënten
- 400 gram courgette spaghetti (https://www.ah.nl/producten/product/wi379923/ah-courgette-spaghetti)
- 3 eieren
- 50 gram parmezaanse kaas
- 150 gram creme fraiche light
- 100 gram bacon reepjes
*Voor de vegetariërs vegetarische spekreepjes (https://www.ah.nl/producten/product/wi187575/garden-gourmet-vega-spekreepjes)
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 480 kcal
Eiwitten: 35 g
Koolhydraten: 14 g
Vetten: 31 g
Waarvan verzadigd: 16 g