Recepten week 1

Yes!! We gaan beginnen!
Het voorbeelddagmenu heb je in je mailbox ontvangen, onze tip: print deze uit en hang ‘m op de koelkast of ergens in een keukenkastje!

We helpen je een handje op weg met de avondmaaltijden, de recepten van week 1 vind je op deze pagina! Wat kan je daarnaast nog doen? Je moet natuurlijk overdag ook eten! Dus zorg ervoor dat je die boodschappen ook in huis haalt (tip: doe 1 keer per week boodschappen, dan zijn de verleidingen het kleinst). Ga er dus even voor zitten en plan wat je deze week overdag gaat eten. Met deze download word je een handje op weg geholpen!

Wij hebben in ieder geval alvast de boodschappen voor de warme maaltijden voor je op een rij gezet:

Klik hier om de boodschappenlijst te downloaden
Klik hier om de recepten printversie te downloaden

Maandag: Ge­roos­ter­de groen­ten uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika, venkel, courgette, ui en knoflook in grove stukken en schep om 1/3 van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Doe de groenten in de ovenschaal. Leg de tomaatjes erop en bak de groenten 20-25 min in de hete oven.
  2. Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum en maal ze met de pijnboompitten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk ⅔ van de olijfolie erbij. Breng de basilicumsaus op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Besprenkel voor serveren met de basilicumsaus. De groenten kunnen koud of warm geserveerd worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 255 kcal
Eiwitten: 4 g
Koolhydraten: 10 g
Vetten: 21 g
Waarvan verzadigd: 3 g
Natrium: 10 mg
Vezels: 4 g

Dinsdag: Bloemkoolrijst met kipfilet

  1. Kruid de kipfilet met de Ras el Hanout kruiden
  2. Bak de kip met de olijfolie in een wokpan tot deze gaar zijn
  3. Voeg daarna de paprika en (bevroren) tuinerwten toe en bak deze 3 min mee
  4. Voeg als laatst de bloemkoolrijst toe en bak het geheel op hoog vuur nog 2 min, eetsmakelijk!

voeg eventueel naar smaak nog wat Ras el Hanout kruiden toe aan het geheel

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 rode paprika
  • 200 gram tuinerwten (uit het vriesvak)
  • 150 gram kipfilet
  • Ras el Hanout kruiden (bv van Jonnie Boer)

Als je vegetarisch eet, kan je de kip ook vervangen voor een handje cashewnoten

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 276 kcal
Eiwitten: 33,7 g
Koolhydraten: 23,4 g
Vetten: 3,3 g
Waarvan verzadigd: 1,0 g
Vezels: 9,9 g

Woensdag: Tagliatelle met zalm en prei

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Giet de pasta af, meng hem in de pan met de room en prei en warm dit nog 1 min. door.
  3. Snijd de zalmfilets in 2 stukken. Doe de pasta in een ovenschaal. Druppel wat citroensap over de zalmfilets en breng ze op smaak met peper en zout. Leg ze tussen de pasta. Halveer de tomaten. Leg de tomaatjes tussen de pasta met de zijkant naar boven. Strooi de kruiden en wat peper over de schotel.
  4. Laat het gerecht in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • 150 gram rauwe volkorenpasta
  • 150 gram rauwe zalm (kan ook met zalmsnippers eventueel)
  • 80 ml kookroom light
  • 1 prei
  • 250 gram cherrytomaten
  • citroen(sap)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 494 kcal
Eiwitten: 28,4 g
Koolhydraten: 59,6 g
Vetten: 13,6 g
Waarvan verzadigd: 3,8 g
Vezels: 10,0 g

Donderdag: Hartige taart met cherrytomaatjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine stukken en kook in ongeveer 12 minuten gaar in een pan met water.
  2. Snijd de uien in ringen en de knoflook in kleine stukjes. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak de uitjes, knoflook en takjes tijm in ongeveer 10 minuten op laag vuur. Voeg op het laatst wat peper en zout toe.
  3. Vet een quichevorm in met wat olijfolie en bedek de bodem en de randen met het filodeeg.
  4. Giet de bloemkool af, laat goed uitlekken en pureer samen met een flinke snuf peper en zout tot een fijne puree. (dit kan evt. ook in een keukenmachine)
  5. Verdeel de puree over de bodem en strooi hierover het uivmengsel.
  6. Halveer vervolgens de tomaatjes en verspreid over de bodem. Maak af met wat peper en zout.
  7. Bak in 20 minuten in de oven en serveer warm.

Voor twee personen:

Ingrediënten

• 5 vellen filodeeg (ontdooid)
• 1 kleine bloemkool
• 2 rode uien
• 1 teentje knoflook
• tijm
• 350 gr gekleurde cherrytomaatjes
• Peper
• zout

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 360 kcal
Eiwitten: 4 g
Koolhydraten: 9 g
Vetten: 15 g
Waarvan verzadigd: 2 g
Vezels: 4 g

Vrijdag: Biefstuk met balsamico-creme

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Verdeel de aardappeltjes over de ovenplaat en bak deze in 15-20 min goud bruin
  3. Kook de sperziebonen & erwtjes volgens aanwijzing van de verpakking
  4. Bak de biefstuk op een hoog vuur 1 minuut per kant lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Keer het vlees geregeld, houd het in beweging en bak 5 minuten voor een medium biefstuk. Haal de biefstuk uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten.
  5. Snijd de biefstuk in reepjes en serveer met de balsamico-creme, eetsmakelijk!

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • 2 (kogel)biefstukjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram tuinerwten
  • 400 bakaardappeltjes
  • 2 eetlepels vloeibare bak-en braad
  • zout & peper naar smaak

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 494 kcal
Eiwitten: 28,4 g
Koolhydraten: 59,6 g
Vetten: 13,6 g
Waarvan verzadigd: 3,8 g
Vezels: 10,0 g