Recepten deel 3

Klik hier om de boodschappenlijst te downloaden
Klik hier om de recepten printversie te downloaden

Salade met falafel & pompoenhummus

En zo doe je het:

  1. Draai de worteltjes van de bosjes veldsla. Dit kan je overslaan maar wij vinden het lekkerder als de veldsla alleen blaadjes bevat. Leg dit op een bord. Gril de aspergepunten en snijd ondertussen de paprika in blokjes. Bak nu ook de falafel aan weerszijden goudbruin op een middel hoog vuur.
  2. Voeg alle ingrediënten nu toe aan de veldsla en maak af met eventueel wat chili peper naar smaak.

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 100 gram veldsla
  • 50 gram aspergepunten
  • 50 gram pompoenhummus
  • 50 gram zwarte bonen (uitgelekt)
  • 1/2 zoete puntpaprika
  • 10 gram zonnebloempitten
  • falafel (garden gourmet falafel)
  • Eventueel: chili peper
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 510 kcal
Eiwitten: 17 g
Koolhydraten: 44 g
Vetten: 27 g

Eiwitrijke quiche

Heerlijk een quiche! Helaas bevat het deeg van een quiche vaak veel vet. Hier een variant met weinig vet + koolhydraten en juist veel eiwitten. En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de rode ui en champignons in stukken en bak met een eetlepel olijfolie in een wok.
  2. Voeg de gewassen spinazie toe. Laat de spinazie slinken en haal van het vuur.
  3. Meng in een grote kom de eieren en de Hüttenkäse los. Breng op smaak met peper.
  4. Voeg de gewokte groenten toe aan dit mengsel en roer goed door. Voeg de cherrytomaten toe. Schep het mengels in een ingevette quichevorm en bak de quiche ongeveer 50 minuten in de oven.

Voor twee personen

Ingrediënten

  • – 300 gram Hütenkäse
    – 150 gram champignons
    – 150 gram spinazie (gewassen)
    – halve rode ui
    – eiwit van 4 eieren
    – 1 heel ei
    – klein doosje cherry tomaatjes
    – peper
    – quichevorm
    – olijfolie om de vorm in te vetten

Voedingswaarden (per halve quiche) 

Energie: 280 kcal
Eiwitten: 32 g
Koolhydraten: 9 g
Vetten: 12 g

AG-Varkenshaasje

Als echte Hollanders blijft een AGV’tje lekker en makkelijk. Daarom hier weer een heerlijke variant met varkenshaas. En zo doe je het:

  1. Bak de varkenshaas in 1 minuut rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en gaar de varkenshaas nog 12-15 minuten. Neem de varkenshaas uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Bak ondertussen de aardappeltjes gaar in een klein scheutje olijfolie. Goed blijven omdraaien de aardappeltjes zodat ze gelijkmatig gaar worden. Snij de champignons in dunne plakjes en voeg ze toe aan de pan met aardappeltjes. Naar smaak zout en peper toevoegen.
  3. Kook de sperziebonen gaar in 8-10 minuten. Serveren maar!

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram varkenshaas
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram champignons
  • 200 gram aardappelbolletjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Voedingswaarden (per persoon) 

Energie: 425 kcal
Eiwitten: 29 g
Koolhydraten: 30 g
Vetten: 19 g

Pasta bolognese uit de oven

De meeste pasta bolognese’s leveren een hoeveelheid calorieën waar je U tegen zegt. Maar wij zijn fan van alternatieven te bedenken zodat je zowel kunt genieten als kunt afvallen. En zo doe je het:

  1. Bereid de schelpjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Bak ondertussen het extra magere rundergehakt 4-5 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het verse basilicum toe en bak ca. 1 minuut. Roer de champignons, de uit en de wortel erdoorheen en bak ca. 3 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de zongedroogde tomaten en de rode wijn toe aan het gehaktmengsel en roer door elkaar. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten sudderen. Verdeel de pasta over een ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel eroverheen.
  3. Verdeel de magere yoghurt over de ovenschaal. Bestrooi met magere kaas en het glutenvrije paneermeel en bak 20-25 minuten in de oven. Garneel eventueel met verse peterselie.

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram schelpjespasta
  • 300 mager (vegetarisch) rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse basilicum (grof gehakt)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 150 gram champignons (in schijfjes)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 110 gram wortel (geraspt)
  • 30 gram zongedroogde tomaten (pot, fijngehakt)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 125 ml rode wijn
  • 6 el magere yoghurt
  • 25 gram 30+ kaas (geraspt)
  • 3 el paneermeel

Voedingswaarden (per persoon) 

Energie: 451 kcal
Eiwitten: 25 g
Koolhydraten: 42 g
Vetten: 16 g

Zalmforel met extra’s

En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schik de citroenpartjes in een enkele laag in een ovenschotel. Leg de takjes rozemarijn en dan de zalm er bovenop.
  3. Snij de aardappeltjes, cherrytomaatjes, uit en champignons in dunne plakjes.
  4. Bestrooi de zalm met de aardappeltjes, cherrytomaatjes, uit en champignons.
  5. Besprenkel het geheel met olijfolie
  6. Bak de zalmschotel af voor ongeveer 35 minuten en genieten maar van die gezonde vetten!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 300 gram zalmforel
  • 200 gram champignons
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram aardappelschijfjes
  • 2 uitjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knfolook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 verse citroen

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 549 kcal
Eiwitten: 40 g
Koolhydraten: 20 g
Vetten: 33 g

Recepten deel 2

Klik hier om de boodschappenlijst te downloaden
Klik hier om de recepten printversie te downloaden

Kaas-broccolipasta

En zo doe je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de penne gaar in ruim kokend water. Voeg in de laatste vier minuten de broccoli in kleine roosjes toe. Giet af en zet apart.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui en knoflook ongeveer 5 minuten in de koekenpan. Voeg de tomatenblokjes, verse basilicum, de tomatenpuree, de paprika, de penne en de broccoli toe. Samen met 250 ml water en laat 2-3 minuten sudderen.

3. Schep het pennemengsel in een ovenschaal. Verdeel de feta en de kaas eroverheen. Bak ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.Verdeel de verse peterselie eroverheen en geniet!!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 150 gram penne
  • 200 gram broccoli (in roosjes)
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui (fijn gesnipperd)
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 el verse basilicum (grof gehakt)
  • 2 el tomatensaus
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 50 gram feta (verkruimeld)
  • 20 gram kaas (naar keuze, geraspt)
  • 20 gram verse peterselie (grof gehakt)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 459 kcal
Eiwitten: 21 g
Koolhydraten: 65 g
Vetten: 11 g
Waarvan verzadigd: 6 g
Vezels: 8 g

Paksoi met mihoen

En zo doe je het:

  1. Maak in een kom een marinade van 1 el olie, 2 el ketjap, 2 el limoensap, peper en zout. Leg de filetlapjes in de marinade.
  2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de cashewnoten in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de stelen en het blad van de paksoi in reepjes. Houd het blad apart. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de stelen 2-3 min. tot ze beetgaar zijn. Voeg het blad toe, roerbak nog 1 min.
  4. Verhit intussen de grillpan. Neem de filetlapjes uit de marinade en gril ze in 1 min. per kant mooi bruin en net gaar. Schep intussen de mihoen door de paksoi en breng op smaak met de rest van de ketjap, de rest van het limoensap en peper en zout.
  5. Verdeel de mihoen met de paksoi over 4 kommen en leg er de ketjaplapjes bij. Bestrooi met de cashewnoten. Lekker met zoete chilisaus.

Voor twee personen

Ingrediënten

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 535 kcal
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 65 g
Vetten: 19 g

Loempiataart

Wij zijn niet echt fan van Chinees afhalen. Je eet vaak voor 3 man zoveel als dat je krijgt. En dan voornamelijk ontzettend calorie rijk. Niet zo handig dus als je wilt afvallen. Daarom hebben we afgelopen week deze gezonde (Valentijns)loempiataart gemaakt bomvol groente. En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes. Verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan en voeg de kip toe, gevolgd door peper, zout en 1 eetlepel sojasaus.
  2. Bak de kip kort om en om en voeg dan de groenten toe. Gevolgd door nog 1 eetlepel sojasaus. Bak zo’n 4 minuten, de kip hoeft niet gaar te zijn want hij gaart straks na in de oven.
  3. Neem een springvorm met een doorsnede van 24 cm en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg er vervolgens 6 vellen omheen met de helft van het vel uit de springvorm hangend. Houd 1 vel over.
  4. Schep het groente kipmengsel in de springvorm. Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.
  5. Klop de eitjes met 1 eetlepel sojasaus en wat peper los, giet over de vulling heen. Verdeel met een lepel het ei een beetje door de vulling. Leg dan het overgebleven filodeeg midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg.
  6. Bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie. Zet de taart in de oven en bak ‘m in 45 minuten goudbruin. Houd ‘m goed in de gaten want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
  7. Haal de taart dan uit de oven, snijd in punten en serveer met nog een beetje sojasaus!

Voor 1 taart

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet*
  • 3 el sojasaus + een beetje om te serveren
  • 400 gram Oosterse wokgroenten (met veel taugé)
  • 8 vellen filodeeg
  • 1 hand ongezouten cashewnoten
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • peper
  • zout

*Liever een vega loempiataart? Vervang de kip voor vegetarische kip of door waterkastanjes. Die koop je bji de Chinese supermarkt in een blikje en zijn heel erg knapperig. Erg lekker als vleesvervanger in dit recept!

Voedingswaarden (per halve quiche) 

Energie: 330 kcal
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 12 g
Vetten: 16 g

Eggwrap met hüttenkase

En zo doe je het:

  1. Was de aardappelen en snijd in parten. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten. Giet af en breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak de avocado schoon en snijd in plakjes. Was de cherrytomaten en halveer ze.
  3. Klop de eieren los en meng met 2 theelepels piri piri kruiden. Bak twee omeltjes.
  4. Veeg de champignons eventueel schoon met een keukenpapiertje. Verwarm olie in een koekenpan. Bak ze in 3-4 minuten op middelhoog vuur en leg op een bordje.
  5. Breng de veldsla op smaak met olijfolie. Snijd de peterselie fijn.
  6. Verdeel de aardappelen. Vul het ommeletje met hüttenkase, cherrytomaten, champignons, veldsla, avocado en peterselie. Eet smakelijk!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 bakje cherrytomten
  • 1 bakje hüttenkäse
  • 6 eieren
  • 400 gram roodschillige aardappel
  • 125 gram veldsla
  • verse peterselie
  • pir piri kruiden
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 545 kcal
Eiwitten: 16 g
Koolhydraten: 45 g
Vetten: 30 g

Couscous met rundvlees

Een gerecht uit de, jawel, Oriëntaalse keuken staat op het menu. En zo doe je het:

  1. Pak een middelgrote kookpan met 300 ml water en een ruime theelepel Ras el Hanout kruidenmix. Breng het water aan de kook, neem de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Met deksel op pan ongeveer 10 minuten laten wellen tot het water volledig is opgenomen.
  2. Terwijl de couscous aan het wellen is de kern van de paprika’s verwijderen en dan in kleine blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Blaadjes van munt plukken en fijnhakken, steeltjes niet gebruiken. Helft in een kom doen voor een dip. Munt in kom met yoghurt vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen.
  3. Vlees droogdeppen en evt. als het vlees in grotere stukken is, ca 1-2 cm grote stukken snijden, flinke snuf zout en peper en met nog een kleine theelepel Ras el Hanout marineren.
  4. Grote koekenpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten. Paprika en ui daarin ca. 2-4 minuten aanbraden met zout en peper kruiden en uit de pan halen. Couscous met een vork losroeren. Groenten met overige munt en couscous vermengen. Evt met zout en peper op smaak brengen.
  5. Koekenpan opnieuw met eetlepel olie op middelhoog vuur verhitten. Vlees in ca. 3-5 minuten gaar bakken. Dan uit de pan halen en kort laten rusten. Couscous over borden verdelen, vlees daarover verdelen en met de yoghurtdip serveren.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • Ras el Hanout kruidenmix
  • 100 gram couscous
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • verse munt
  • runderpoulet
  • 150 gram yoghurt
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Voedingswaarden (per persoon) 

Energie: 560 kcal
Eiwitten: 33 g
Koolhydraten: 50 g
Vetten: 20 g

Recepten

Klik hier om de boodschappenlijst te downloaden
Klik hier om de recepten printversie te downloaden

Romige spaghetti met aspergetips

En zo doe je het:

  1. Kook de spaghetti ik ruim kokend water gaar.
  2. Haal de kontjes van de aspergetips en bak ze even kort in een koekenpan in een scheutje walnoodolie.
  3. Snij de knoflook en zongedroogde tomaatjes in kleine partjes. Bak dit even kort op in een pannetje met een kleine beetje walnoodolie. Doe in ditzelfde pannetje de champignons in dunne plakjes gesneden.
  4. Maak de saus door de kookroom light te mengen met een snuf nootmuskaat, peper en zout. En voeg hier een handje basilicum en een handje veldsla aan toe. Gooi het in een blender of even kort met de staafmixer een saus van maken. Zet vervolgens op laag vuur om de saus warm te houden.
  5. Serveer de maaltijd door eerst een bedje van veldsla op je diepe bord te leggen. Hier overheen de spaghetti met de saus. Serveer als topping de veldsla, knoflookpartjes, zongedroogde tomaatjes en champignons. Met wat kaas snippers eroverheen. Serveer ernaast de aspergetips en genieten maar!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen:
    • 200 gram aspergetips
    • 100 gram ongekookte volkoren spaghetti
    • 75 gram veldsla
    • 4 zongedroogde tomaten
    • 2 teentjes knoflook
    • 4 champignons
    • 50 gram parmigiano reggiano
    • 15 ml walnoodolie
    • 100 ml kookroom light
    • verse basilicum
    • peper
    • zout
    • nootmuskaa

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie 493 kcal

Koolhydraten 59,3 gram

Eiwit 19,4 gram

Vet 18,1 gram

Verzadigd vet 5,9 gram

Vezels 8,5 gram

AGV’tje

En zo doe je het:

1. Verwarm de oven op 200 graden en bak de aardappelen op bakpapier in 20 min gaar
2. Kook (stoom) de broccoli met een klein laagje water in 10 min gaar
3. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de tartaartjes 5 min

Voor twee personen

Ingrediënten

400 gram broccoli (de stronk kan je ook eten)
400 gram voorgesneden aardappelen
2 rundertartaartjes
1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 360kcal
Eiwitten: 33 g
Koolhydraten: 40 g
Vetten: 5,6 g
Waarvan verzadigd: 2 g
Vezels: 8,1 g

Fritatta met naanbrood

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in de koekenpan en bak de roerbakmix 3 min. En doe verdeel dit over de bodem van een kleine ovenschaal.
2. Klop de eieren los in een kom met de melk en peper en eventueel zout. Doe de kaas er doorheen en roer door. Schep het mengsel over de groente. Bak de frittata in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Leg na 15 min de naanbrood ernaast.

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 400 gram roerbakmix groenten
  • scheutje melk
  • 1 naanbrood
  • 50 gram geraspte kaas (30+)
  • peper en zout

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 534kcal
Eiwitten: 36 g
Koolhydraten: 36 g
Vetten: 26 g
Waarvan verzadigd: 10 g
Vezels: 8,1 g

Kabeljauw in tomatensaus

En zo doe je het:

1. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking
2. Fruit de knoflook en ui in de olijfolie en voeg de tomatenblokjes en tapenade toe, breng het aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden
3. Doe de kabeljauw erbij, laat op laag 10 min doorprutelen
4. Voeg de laatste 2 min de gehalveerde cherrytomaten toe en serveer samen met de pasta. Eetsmakelijk!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen:

– 150 gram cherrytomaten
– 200 gram kabeljauw
– 10 stuks zwarte olijven
– 150 gram ongekookte pasta
– 400 gram tomatenblokjes
– 4 theelepels rode tapenade
– 1 el olijfolie
– 1 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie 468 kcal

Koolhydraten  67 gram

Eiwit  29,6 gram

Vet  7,5 gram

Verzadigd vet 1,1  gram

Vezels 8,1 gram

Kapsalon maar dan gezond

En zo doe je het:

1. Kruid de kip met de kebab kruiden, liefst een aantal uren of langer van tevoren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
2. Bak de friet in de Actifry, Airfryer of oven. Bak de kip ook in de oven gaar (of anders in een grillpan)
3. Maak het sausje door alle ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar te roeren.
4. Verdeel de friet over de ovenschaal. Verdeel hierover de kip. Strooi er wat geraspte kaas overheen.
5. Zet kort in een voorverwarmde oven (180 graden hetelucht) tot de kaas gesmolten is.
6. Haal uit de oven en leg de sla, uiringen, komkommer en tomaat erop.
7. Verdeel er wat knoflooksaus overheen.

Voor twee personen

Ingrediënten

400 gr friet of eigen gemaakte friet
• 150 gram kipfilet, in kleine dunne plakjes gesneden
• 1 el kebab kruiden
• 100 gram geraspte kaas (30+)
• 2 kropjes little gem, in reepjes gesneden
• ½ komkommer, in plakjes
• 2 tomaten, in plakjes
• 1/2 ui in fijne ringen

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 437kcal
Eiwitten: 41 g
Koolhydraten: 42 g
Vetten: 10 g
Waarvan verzadigd: 5,6 g
Vezels: 8,1 g