Onze favoriete fruitkeuzes

Fruit levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen, super combinatie dus! Fruit is goed voor de gezondheid en hangt samen met een lager risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast hangt het eten van fruit samen met een lager risico op diabetes type 2, darmkanker en longkanker. Het advies is om minimaal 2 porties (200 gram) fruit per dag te eten en fruit niet te vervangen door sap. Dit bevat namelijk net zo veel suiker als frisdrank en vaak minder voedingsstoffen en vezels dan fruit. Laten we dus kijken hoe je aan genoeg fruit kunt komen!

Hoe fijn is diepvriesfruit wel niet? Vaak stukken goedkoper dan vers fruit en je hebt altijd een voorraad in huis! Wat dacht je van de volgende opties door wat kwark heen of door je havermout?

 

Vaak ben je lange dagen van huis, dan is het fijn als je fruit mee kunt nemen wat niet kapot gaat in je tas en praktisch eet. Onze favo’s zijn:

Tip: doe de druiven in een Tupperware bakje en je banaan in een bananenbox!

Natuurlijk kun je je fruit in stukken snijden en in een Tupperware bakje stoppen. Maar soms hebben we net wat meer haast dan we zouden willen. Dan is het fijn als je een kant en klare verpakking in je tas kunt gooien met een portie fruit:

Een smoothie is een hele makkelijke manier om je fruit binnen te krijgen. Aangezien fruit vooral snelle suikers bevat willen we er langzame suikers aan toevoegen: denk aan muesli. Bij de Albert Heijn hebben ze zelfs kant en klare verpakkingen voor smoothies. Tip: voeg er wel wat meer muesli aan toe en bereken altijd hoeveel kcal je met je smoothie binnenkrijgt!